Ανθεμίς, Ακρωτήρι, Χανιά, Ελλάδα +30 28210 73152
ANTHEMIS HOTEL
ΕΚΔΡΟΜΕΣ
  • 1. Λιμνοθάλασσα Μπάλου
  • 2. Φαλάσαρνα
  • 3. Ελαφονήσι
  • 4. Παλαιόχωρα
  • 5. Λουτράκι
  • 6. Μαράθι
  • 7. Σταυρός
  • 8. Τερσανάς
  • 9. Σειτάν Λιμάνια

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΚΡΗΤΗ

Το Ανθεμίς είναι κτισμένο σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ. στο παραθαλάσσιο θέρετρο Σταυρός 17 χλμ βορειοανατολικά της πόλης των Χανίων.

Στην περιοχή του Σταυρού σε απόσταση 2 χλμ από το συγκρότημα Ανθεμίς υπάρχουν δυο παραλίες. Η κεντρική απάνεμη και οργανωμένη παραλία με άσπρη άμμο και διάκριση γαλάζιας σημαίας στην οποία ο Άντονι Κουίν χόρεψε το περίφημο συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Ζορμπάς» και μια δεύτερη λιγότερο οργανωμένη παραλία με άμμο και βράχια που βρίσκεται 300μ δυτικά της κεντρικής παραλίας.

Ο Σταυρός αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για εξερεύνηση της πανέμορφης πόλης των Χανίων αλλά και για εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες Τερσανάς, Καλαθάς, Άγιος Ονούφριος, Σεϊτάν Λιμάνια, Μαράθι, Λουτράκι, Σοσορίδες. Σε κοντινή από τον Σταυρό απόσταση βρίσκονται η ιδιαίτερης θρησκευτικής ιστορίας και αρχιτεκτονικής Μονές Αγίας Τριάδας των Τζαγκαρόλων, Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου και Καθολικού. Για τους περιηγητές που αγαπούν την πεζοπορία υπάρχει επαρχιακός δρόμος που οδηγεί από τον Σταυρό στα μοναστήρια.

ΧΑΡΤΗΣ ΧΑΝΙΑ

Η επιλογή της διαδρομής από το ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων προς το Σταυρό μέσα από την αριστοκρατική συνοικία της Χαλέπας συγκεντρώνει σε πολύ κοντινές αποστάσεις την οικία του Ελ. Βενιζέλου, το παλάτι του πρίγκιπα Γεωργίου, την Γαλλική Σχολή, αρχοντικά του 19ου και του 20ου αιώνα, τη ρώσικη εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής, την εκκλησία της Ευαγγελίστριας και τα Ταμπακαριά (παλαιά βυρσοδεψεία). Στην συνέχεια μια στάση στον λόφο του Προφήτη Ηλία με τους Τάφους των Βενιζέλων προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης των Χανίων ενώ πολύ κοντά υπάρχουν τρεις καφετέριες με εξαιρετικά γλυκά.

Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν κρητική και ελληνική κουζίνα στα εστιατόρια του Σταυρού, αλλά και στις γειτονικές περιοχές Χωραφάκια, Τερσανά και Καλαθά. Στον Σταυρό υπάρχουν σουπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων ενώ σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων υπάρχει φαρμακείο και σε απόσταση 100 μέτρων κέντρο ευεξίας ενώ σε απόσταση 6 μόλις χιλιομέτρων στην περιοχή Κουνουπιδιανά υπάρχουν ιατρεία, φαρμακεία, μεγάλα σούπερ μάρκετ, τράπεζες, ταχυδρομείο, εστιατόρια, καφετέριες και κάθε λογής επαγγελματίες.
Συστήνεται η ενοικίαση αυτοκινήτου.